Nyckeltalet fira framgång har setts höja engagemanget och det psykosociala välmåendet bland Wellbefys användare. Vi ger våra bästa tips för att få värdet att öka bland dina medarbetare!

Det är lätt hänt att vi riktar blicken mot nästa projekt när ett projekt avslutas. Men det är otroligt viktigt att påminna sig om betydelsen av att stanna upp, fira framgångar och uppnådda mål.

När en ledare tar sig tid att uppmärksamma och fira en medarbetare som gjort något bra, förmedlar det att ledaren värdesätter och ser medarbetaren. Det stärker engagemanget och ger en upplevelse av meningsfullt arbete

Tips till att fira framgång

✔️Det lilla - Att uppmärksamma varandras framgång under ett veckomöte. Att ge en High-five och beröm. Det kan vara en och en, eller i grupp. Ställ frågor som: "Vad är du stolt över den här veckan?" för att skapa reflektion och lyfta varandra.


✔️Det stora - I vissa fall kan en grupp eller en individ ha slutfört något stort. Kanske ett omfattande projekt, hjälpt någon eller vunnit en viktig kund. Vid större tillfällen är det aldrig fel att växla upp firandet något. Allt från att bjuda på lunch/fika eller klä medarbetarens skrivbord med ballonger.


✔️I grupp - Att fira framgång som ett team eller organisation är alltid värdefullt. Det stärker gemenskap och förstärker vikten av det medarbetarna och teamet gör bra. Fira teamet kan vara allt ifrån en middag eller en tårta till kaffet. Det behöver inte alltid kosta utan tyngden ligger i berättelsen om varför ni gör det.


✔️Kulturen - Bygg in en kultur av att fira och visa uppskattning. Att fira behöver inte alltid ligga på ledarens bord. Utan ledaren kan föda viljan av att fira varandra. Ställa frågor vid era team möten som öppnar upp till positiva kommentarer där ni lyfter varandra. Visa vägen så kommer medarbetarna springa efter.