Friskvårdsbidrag

Att använda friskvårdsbidraget på rätt sätt kan vara en smart och

hälsofrämjande insats. Få tips på hur ni kan höja användningen av friskvårdsbidraget.

En smart insats

Att arbeta hälsofrämjande på arbetsplatsen är ett smart sätt för att höja frisknärvaron. En vanlig hälsofrämjande insats som de flesta organisationer erbjuder sina anställda är friskvårdsbidrag. Friskvårdsbidraget är en bra skattefri förmån som främjar till god hälsa. En förmån som värderas bra i de anställdas ögon. Det maximala beloppet för ett skattefritt friskvårdsbidrag är 5 000 kronor per anställda och år. Friskvårdssumman hos organisationer är varierande. Beloppet kan vara allt ifrån några hundra till några tusen kronor per år. Dock kan vi se en positiv trend när summan är generös i organisationer. Det räcker inte endast till ett gymkort utan även till andra tjänster exempelvis inom avslappning och stresshantering.

VAD ÄR EN BRA SUMMA?

En vanlig fråga som vi får är; vad är en bra summa att erbjuda? Klart blir förmånen bättre desto högre summan är. En bra riktlinje är att se över hur mycket ett gymkort kostar i den staden/städerna som ni verkar i. Kan ni täcka upp för ett årskort på ett gym är det alltid en fördel och det är större chans att fler använder förmånen. Såklart så är det bästa att höra sig för med personalen och se vilka friskvårdsintressen som finns. Utövar de någon sport? Gillar de att gå på kurser? Vill de gå på behandlingar? Det kan vara värt att få den informationen för att få ett hum om hur mycket de olika  tjänsterna skulle kunna kosta. 

STARTA EN AKTIVITETSTÄVLING

Om det mot förmodan skulle finnas pengar kvar vid årsslutet så kan vi rekommendera vår aktivitetstävling. Nästintill alla aktivitetstävlingar som arrangeras idag är app-baserade. Friskvårdsbidraget kan användas vid inköp av träningsappar och har med andra ord godkänts av Skatteverket. Vi på Wellbefy erbjuder aktivitetstävlingar, kontakta oss för kostnadsfri demo för mer information.

ÖKA ANVÄNDNING

Användningen av friskvårdsbidraget är varierande. Men något vi ser är vanligt är att organisationer sällan kommunicerar eller pratar om förmånen. Vi gjorde en mindre undersökning där vi frågade 100 personer om de kände till hur mycket de fick i friskvårdsbidrag av sin arbetsgivare. 80% svarade att det visste och 20% visste inte. det är viktigt att uppmuntra till användningen av friskvårdsbidraget. Det behöver inte vara svårare än att skicka ut ett peppande mail med lite tips och information om hur de använder förmånen.

Friskvårdslistan

Vad kan friskvårdsbidraget användas till? Går det att gå till naprapat eller ha personlig tränare via friskvårdsbidraget? Vi har sammanställt listan. Ladda gärna ner vår Friskvårdslista och skicka ut den till era anställda. Där finns alla tjänster listade som är godkända enligt skatteverket.

Kontakta oss