Wellbefy tar nästa steg i att utmana den traditionella företagshälsan

Dela :

2024-04-24

Med en färsk certifiering från Försäkringskassan, flera samarbetspartners och en ny app som bygger på smart datainsamling blir Wellbefy den första digitala aktören att på riktigt utmana traditionella företagshälsan.

Sedan starten 2017 har Wellbefy hjälpt organisationer att främja arbetsmiljön genom insikter och åtgärdsförslag baserade på smart datainsamling. Efter ett omfattande utvecklingsarbete lanserade Wellbefy i höstas en uppdaterad app för HR, ledare och medarbetare med fokus på att skapa en mer tillgänglig företagshälsa, där data kopplat till arbetsmiljö kompletteras med data kring personlig hälsa och frånvaro. 

Wellbefy har i dagarna även blivit godkänd som anordnare av företagshälsovård av Försäkringskassan. Det innebär att företagets kunder kan få bidrag för rehabiliteringsstöd samt förebyggande insatser som görs via Wellbefy.

”Nu samlar vi allt under samma paraply och blir den första digitala aktören att på riktigt utmana den traditionella företagshälsan. En stor skillnad är just datainsamlingen som gör att vi kan vara mer proaktiva och tillgängliga för medarbetaren. Genom appen kan vi ge rekommendationer och stöd direkt till hela organisationen – utan att gå via HR”, säger Sandra Jönsson, medgrundare och vd på Wellbefy. 

Genom kontinuerliga digitala mätningar, som kan kompletteras med medicinska hälsokontroller, ger Wellbefys plattform en holistisk bild av varje medarbetares välmående. Det gör det möjligt att upptäcka nya typer av samband mellan olika parametrar och därmed erbjuda anpassade förslag till medarbetare att stärka sitt välmående, exempelvis program, övningar och artiklar. Vid behov förmedlas även företagshälsotjänster, exempelvis samtalsstöd och digitala läkarbesök. Ju mer data som samlas in, desto smartare blir systemet.

”En holistisk, datadriven och främjande lösning är komplext att utveckla och något som har saknats på marknaden. Med hjälp av smart datainsamling  och samarbeten med hälsoexperter inom alla nödvändiga områden, kan Wellbefy nu erbjuda just detta”, säger Sandra Jönsson. 

HR och ledare kan genom plattformen även boka insatser direkt hos Wellbefys samarbetspartners. Bland dessa är Ljung & Sjöberg (proaktiv droghantering), Competensum (HR-partner i arbetsmiljö- och rehabärenden) och Envicon (arbetsmiljöteknik). Företaget har även partners som arbetar för att stärka arbetsmiljön och den personliga hälsan. Övrig kompetens finns internt samt via psykologer och beteendevetare som har varit med att utveckla plattformen. 

Bilder på talespersoner och från appen finns här.

Kontaktperson
Rebecca Arfwedson, CMO
rebecca@wellbefy.se
073 09 87 090

Om Wellbefy- digital företagshälsaWellbefy erbjuder en molnplattform som tillsammans med samarbetspartners hjälper organisationer att främja ett kontinuerligt hälso- och arbetsmiljöarbete. Bland kunderna finns Länsförsäkringar, Sembo och Malmö LBC. Wellbefy grundades 2017 och har huvudkontor i Helsingborg.